Alt du trenger å vite om Sharm el Sheik

Strand på Sharm el Sheik fra Amisol
08 apr
2019

Sharm el Sheik er stedet for deg som vil ha garantert sommer på sydenturen. Den populære turistbyen har deilig temperatur i sjøen og spennende korallrev. Dra på egyptisk basar med tepper, vannpiper og smykker, på kamelriding i ørkenen eller bare slapp av med sol og vakkert badevann. Her får du mye ferie for pengene.

Det er trygt å reise til Sharm el Sheik

Mange lurer på om det er trygt å ta ferieturen hit. Det norske Utenriksdepartementet regner Sharm el Sheik som et trygt reisemål (per mars 2019). Amisol var den første som kunne tilby pakkereiser til Sharm el Sheik fra Norge, og vi ser at det er mange av våre reisende som kommer tilbake flere ganger.

Vi har håndplukket gode og trygge hoteller som vi mener gir deg mest verdi for pengene.  På noen av hotellene finner du det meste inne på hotellområdet, og noen har en egen, privat strand. Se alle hotellene vi har avtaler med og finn et som passer til dine behov. Hvert hotell har en tilknyttet lege, og det er apotek og sykehus i sentrum av byen.

Temperatur – sommer hele året

For frosne nordmenn kan det være deilig med noen uker hvor en virkelig får ladet batteriene. Siden Rødehavet ligger skjermet fra de store verdenshavene er det alltid god temperatur i vannet. Og her får du også helt fantastiske opplevelser under vannet, enten du dykker eller snorkler.

I Sharm el Sheik er det lav luftfuktighet, Fra april til oktober ligger temperaturen mellom 20 og 37 grader. Fra november til mars ligger temperaturen mellom 13 og 26 grader. I de varmeste sommermånedene kan det bli +40. Derfor er dette et reisemål som også passer fint i høst, vinter og vårmånedene.

Opplevelser – opplev pyramidene og kamelridning

Det er mulig å bestille utflukter til noen av de største attraksjonene i Midtøsten, blant annet pyramidene, Petra – den forsvunnede by, kamelridning i ørkenen og dykketurer.

Egyptisk basar

I Old Market i Sharm el Sheik kan du kjøpe krydder og tepper, eller bare oppleve stemningen i basarene. Her finner du rader av fargerike smykker, vannpiper og saftige mangoer. Dette er stedet for deg som vil ha med en spesiell ting hjem. De fleste forstår engelsk godt, og her kan du gjerne prute.

Å reise til Sharm el Sheik med barn

Når man drar på familieferie er det mange som setter pris på en stor leilighet med flere soverom, eller to rom som har dør mellom fra innsiden. Familierommene er ofte det som blir først utsolgt, så her er det lurt å være tidlig ute.

Hvis det er varmt er det viktig å huske solkrem og nok drikke til både barn og deg selv, og husk å fortelle barna at det ikke er drikkevann i springen.

Gode hoteller i Sharm el Sheik

I Egypt får du luksus til en god pris. På Baron Resort har du tilgang til en sandstrand direkte på hotellområdet. Hotellet har fantastiske basseng,  spaavdeling, treningsrom og tennisbaner. Marriott Renaissance, et annet hotell som scorer høyt hos norske reisende, har også førsteklasses fasiliteter og en vakker utsikt mot Rødehavet.