Feire jul i syden – her får du påfyll av varme

Sharm el Sheikh med Amisol
20 nov
2019

Flere og flere dropper den tradisjonelle julen, og bruker heller fridagene på å få påfyll av sol og varme. For sol og sommer i desember til en overkommelig pris, er Sharm el Sheik stedet å dra. Nyt milde temperaturer og litt færre turister i vintermånedene.

Hvor varmt er det i Sharm el Sheikh i desember?

I desember får du åtte timer sol hver dag, og temperaturen i Rødehavet er på behagelige 24 grader. Temperaturen i luften ligger vanligvis rundt 23 grader, med lav luftfuktighet, noe som gjør at Sharm el Sheik i Desember er perfekt for deg som ikke liker det for varmt. Du kan rett og slett få en skikkelig fin sommerferie, midt på vinteren.

Badeferie til jul

Juleferie med basseng og strand kan være godt for både små og store. Mange barnefamilier drar til Sharm el Sheik i julen, og barna bytter gjerne ski og snø mot bading. Det er flere hoteller som har flotte basseng. Du kan til og med finne hotell som har egen vannpark, som familiehotellet Coral Sea Waterworld.

Snorkling og dykking i desember

Du kan oppleve at du blir litt kaldere når du dykker i desember, så ta med en varm genser til du kommer opp igjen. Men vannet er gjerne klarere, så dykking er fortsatt en anbefalt aktivitet i Sharm el Sheikh på vinteren. Du har også færre gjester som besøker dykkersentrene.

Julestemning på ferie

Det er mye følelser og tradisjoner knyttet til jul, og det er ulike måter å løse det på. Noen tar med litt gaver og julepynt på ferien, andre tar en “julaften” når de kommer hjem. Andre dropper å feire jul helt. Hvis litt julestemning er viktig for deg, har vi noen tips:

Ta med en julegave til hver person

Det er koselig å ha noe å pakke opp. Bruk litt ekstra tid på å finne en meningsfull presang til hver person som er med. Den bør ikke ta stor plass. Smykker, airpods eller en fin lommebok er flotte gaver som ofte blir satt pris på, og dette kan du gjerne handle på ferien. Det er gode shoppingmuligheter i Sharm el Sheik.

Ta med (litt) pynt

Har dere en rampenisse, en spesiell telysestake eller en julestrømpe som blir tatt frem hvert år? Ta den med på ferie, og pakk heller et skopar mindre. Det er jo tross alt bare jul en gang i året.

Omfavn den egyptiske julestemningen

Selv om de koptiske kristne i Egypt feirer jul den 7. Januar, betyr ikke det at det er nissefritt i Sharm el Sheikh i desember. Du kan absolutt møte på en nisse eller to, vær obs på at han kan ha byttet ut reinsdyret med en kamel. Det er masse julepynt i gatene, og de fleste hoteller har flotte middager til jul

Se julefilmer

Grevinnen og Hovmesteren, 3 nøtter til Askepott og Tante Pose? Planlegg hvilke filmer du vil se på ferien, og last dem ned på telefon eller nettbrett.

Lag nye tradisjoner

Det er du som bestemmer hva som er jul for deg. Kanskje din nye juletradisjon er å ligge på stranden med en god bok, mens du fyller opp D-vitaminlagrene fra solen (og C-vitaminlagrene fra en eksotisk drink?).

Kjøp alle julegavene i Sharm el Sheikh

Ingen liker å stresse rundt på kjøpesentre i desember. Fortell familien av gavene kommer etter dere er tilbake fra ferien, og kjøp gavene i Sharm el Sheikh. Her finner du noe for enhver smak.

 

Les mer om shopping i Sharm el Sheikh