Ferie på Sicilia: Disse severdighetene bør du oppleve

Ferie på Sicilia
11 des
2018

Sicilia er et utrolig vakkert reisemål, og øya er fylt med historiske severdigheter som er verdt et besøk. I dette innlegget gir vi deg våre anbefalinger, slik at du kan fylle opp kofferten din med fantastiske ferieopplevelser fra Sicilia.

Sicilia er den største og sørligste øy i Italia. Med et areal på 25.700 km² er den i tillegg den største øya i hele Middelhavet.

Det er litt over 5 millioner innbyggere på Sicilia, hvorav 1 million bor i regionshovedstaden Palermo, som er Italias 5. største by.

Med sin sentrale beliggenhet i Middelhavet har Sicilia vært invadert av både grekerne, romerne, araberne, normannerne og spanjolene. Dette gjør øya til et utrolig interessant historisk og kulturelt reisemål.

Det finnes tallrike historiske severdigheter, og i tillegg er naturen også i seg selv et trekkplaster for turister.

Letojanni – fra navnløs fiskeby til fantastisk feriedestinasjon.

Letojanni ligger på Sicilias østkyst. Byen startet som fiskeby, og hadde i begynnelsen ikke engang noe navn. Man refererte bare til byen som “marina” eller på norsk “havnen” til den Sicilianske byen Gallodoro som lå lengre oppe på fjellsiden.

Etterhvert ble det bygget flere og flere hus rundt havnen, og det kom til og med en medisinsk klinikk. Byutviklingen resulterte i det vi i dag kjenner som Letojanni.

Her er det behagelige temperaturer året rundt, lange strender med både fin sand og småstein.

Byen har en livlig atmosfære, stort utvalg av lekre restauranter og gode muligheter for shopping.

Letojanni er med andre ord en fantastisk feriedestinasjon hvor du kan oppleve fantastisk natur, italiensk gastronomi, avslapping på stranden, shopping og mye mer.

Taormina – Italiensk by med greske aner

15 minutters kjørsel fra Letojanni ligger Taormina. Byen ble grunnlagt 400 f.Kr. som en gresk koloni. Byen forble under gresk herredømme i litt over 200 år, hvoretter den underkastet seg romersk herredømme.

Selv om det er mange tusen år siden, er byens greske opprinnelse fortsatt tydelig.

En av de fineste severdighetene er Det Greske Teateret. Det er en ærbødig følelse å stå i de antikke ruinene, og så er utsikten utover byen og bukten spektakulær.

Innlegget fortsetter under bildet.
ferie på sicilia
Det Greske Teateret i Taormina på Sicilia.

Taormina er en rolig by med bilfrie gater. Byen ligger nær vulkanen Etna, men dens plassering høyt oppe på en fjellrygg gjør at den ikke er noen fare forbundet. Det betyr også at det er en fantastisk utsikt over Naxosbukta.

Giardini Naxos

Kjører du ytterligere 20 minutter sør kommer du til Giardini Naxos. Denne byen er populær hos unge pga. de mange utesteder som skaper et pulserende natteliv.

Drar du hit kan du nyte de lange strendene samt de mange restauranter, kafeer og barer som ligger på strekningen.

Giardini Naxos er imidlertid ikke bare fest og farger – det er også historie! Byen har flere arkeologiske punkter der man kan oppleve levn fra den greske besettelsen. Besøk Den Arkeologiske Parken som viser restene av det gamle Naxos eller The Archaeological Museum of Giardini Naxos for å lære mer om byens fortid.

Har du lyst til å bestille ferie til Sicilia? Ta en tur innom vår nettside og se vårt utvalg av vakre destinasjoner på Sicilia. Vi har også reiser til andre områder i Italia.