Reis til Petra, den glemte kongebyen i Jordan

Petra, Jordan
04 sep
2019

Oldtidsbyen Petra er et 60 kvm stort område hogget ut av rosa sandstein, og består av et mylder av huler, templer og graver. Byen er rundt 2000 år gammel, og gir deg et helt spesielt innblikk i en tapt sivilisasjon. Den står på UNESCOs verdensarvsliste. Et besøk til Petra er en del av Amisols rundturer i Jordan.

Petra ble etablert som hovedstaden til et arabisk folkeslag kalt nabateerne, ca 300 år før Kristus. Det ble senere invadert og tatt over av romerne, og i det 12 århundret ble det forlatt. Man tror at rundt 30 000 mennesker kan ha bodd her i byens storhetstid. I 1812 ble Petra igjen oppdaget av den vestlige verden av en sveitsisk oppdager.

I Petra får du oppdage spektakulære bygninger i et område fullt av ørken og vakre, rosarøde fjell. Du får et helt unikt innblikk i en historisk kultur i bibelske trakter.

Inngangen til Petra: The Siq

Den 1,2 km lange løften som leder til Petra er en opplevelse i seg selv. Følelsen av å gå under de ruvende rosarøde sandsteinene er helt spesiell, ikke minst når den åpner seg og viser den vakre Al Khazneh. Det er mulig å sitte på hest eller kamel på deler av strekningen hvis man ønsker det når man reiser til Petra i et følge.

Bilde av Al Khazneh | Reis til Petra med Amisol
Al Khazneh

Al Khazneh, skattekammeret i Petra

Al Khazneh er et av de mest forseggjorte templene i Petra, og er den mest kjente bygningen. I likhet med resten av byen er den hogget ut av fjellet, og var opprinnelig et mausoleum. Det er ulike historier om dette bygget, blant annet at det ble brukt som skattekammer.

I filmen Indiana Jones og det siste korstog fra 1989 brukes Al Khazneh’s fasade som eksteriør i filmen.

Kjente bygninger i Petra

Når du beveger deg gjennom oldtidsbyen, kan du se det gamle teateret i Petra. Her kunne det sitte over 8000 mennesker. Du finner også flere gravkamre og hus som ble bygget av nabateerne. Hvis du er klar for en 20 minutters tur oppover, kan du få med deg Al-Deir, klosteret. Al-Deir er større enn Al Khazneh, og er vel verdt turen. Her oppe er det også muligheter for å kjøpe seg mat og drikke.

Bilde av Al-Deir | Reis til Petra med Amisol
Al-Deir

Souvenirer, mat og drikke

Det kan være lurt å ha med seg drikke og snacks på besøket til Petra, men det er også muligheter for å kjøpe seg mat og drikke på forskjellige steder her. Nedenfor Petra er det flere restauranter hvor man kan spise lunsj og middag. I rundreisen med Amisol er lunsj inkludert.

I Petra er det flere som selger souvenirer. Du kan for eksempel kjøpe deg et av de tradisjonelle beduinskjerfene, som man bruker for å beskytte hodet i ørkenen. Du kan også kjøpe med deg små modeller av templene i Petra eller annen keramikk.

Reis til Petra med Amisol

Opplev Jordan – rundreise med Amisol

Turen til Petra er en del av Amisols rundreise i Jordan, en tur som i tillegg inkluderer byen Jerash, som ble grunnlagt av Alexander den store, hovedstaden Amman, avkobling ved Dødehavet og noen dagers sol- og badeferie i Sharm el Sheik.