Reise til Sicilia

Et av Amisols hoteller, Atahotel Capotaormina
20 mai
2019

Drømmer du om klart, blått middelhavsvann, italiensk gelato og sjarmerende byer? Sicilia er den største øya i Middelhavet. Reiser du til Sicilia, kan du oppleve en helt egen stemning, for ikke å glemme fantastisk italiensk mat!

Taormina – Sicilias mest sjarmerende by

Taormina er en fantastisk, italiensk by som du ikke kommer til å få nok av. I Taormina finner du små brosteinssgater, sitrontrær og hyggelige piazzas, her kan du kombinere både kultur og shopping.

Byen ligger 200 meter over Naxosbukta og vulkanen Etna ruver i bakgrunnen. Kjøp deg en italiensk is og gå på oppdagelsesferd i de sjarmerende gatene og trappene av stein. Hovedgaten Corso Umberto er full av butikker, og her finner du også arkitektur fra Taorminas ulike æraer. Arabiske, normandiske, gotiske og barokkske bygninger vitner om den varierte historien som så mange middelhavsbyer deler.

I Taormina finnes det mange restauranter med tradisjonell siciliansk mat. Du bør for eksempel booke et bord på den populære restauranten 3/4uarti Antipasteria Siciliana. Her finner du tradisjonell middelhavsmat til en god pris. Vil du ha god mat og hvite duker kan vi anbefale Villa Antonio,

Du kan ikke gå glipp av en tur innom det greske amfiteateret, herfra får du også fantastisk utsikt.

Hotell i Taormina

Villa Bianca er et populært hotell i Taormina. Det ligger ved Mazzarobukta og rett ved hotellet går det taubane opp til Taormina. Gå på stranden om dagen, og dra opp til byen for å spise på ettermiddagen. Det går også buss fra hotellet til strandklubben Ipanema Beach Club, her er det basseng, boblebad og solseng (inngang til strandklubb koster ca. €20-30 per dag).

Letojanni – en rolig base

Ikke langt unna Taormina finner du Letojanni, hvor det er flere kilometer med strand. Her kan du gjøre som ferierende italienere: Nyt middelhavet og stranden, og senere ta en tur langs strandpromenaden for å finne et hyggelig spisested. Her finner du både italiensk pizza og fersk fisk.

Det er et godt tips å bo i roligere Letojanni og heller benytte seg av de gode transportmulighetene hvis du vil utforske Taormina.

Hotell i Letojanni

Hotel San Pietro ligger rett på stranden i Letojanni. Her har du fri bruk av solsenger på stranden, noe som ellers koster ca. €20 per dag andre steder. Her får du god service og romslige rom, for ikke glemme den vakre utsikten. Du bor rett på strandpromenaden, og like ved går det buss Taormina. For en billig penge kan du bestille oppholdet med frokost og middag inkludert (halvpensjon).  

Giardini-Naxos – byliv og sandstrand

Giardini-Naxos var den første greske kolonien på Sicilia, og småbyen har mye spennende arkitektur. Her finner du en barnevennlig strand og et godt utvalg av spisesteder og butikker. Hvis du er interessert i å gå ut på kvelden finner du også et utvalg av barer og puber.

Byen har to deler, ved stranden Naxos er det flere fastboende italienere og fiskebåter. På den andre siden finner du flere restauranter og kafeer.  

Hotell i Giardini-Naxos

Like ved Giardini-Naxos ligger Hotell Hellenia Yachting. Hotellet har klassisk, italiensk stil, og ligger ved på rolig, lokal strand. Like ved hotellet er det både pub og butikk, og det er lett å komme seg til Taormina med bussen.

Vil du bo på Naxosstranden bør du se på det firestjerners Hotell Sporting Baia. I tillegg til å bo på den flotte sandstranden har du også tilgang til et innendørs badebasseng og spa.

Amisol har håndplukket hoteller på Sicilia til deg. Bestill din reise direkte på amisol.no eller ring oss på tlf. +47 32 200 900.