Spektakulære reisemål i Egypt

11 jul
2018

Kysten langs Rødehavet i Egypt er et ettertraktet turistparadis. Ikke så rart kanskje: Vannet er aldri under 22 grader, og du kan nyte strandlivet ved vakre korallrev hele året. Men hvor skal du dra? Vi gir deg oversikten over de beste destinasjonene.

Hurghada

Hurghada er en av de ledende turistbyer i Egypt, sentralt plassert langs kysten av Rødehavet. Det er et internasjonalt senter for vannsport, som windurfing, seiling og  havfiske, men ikke minst dykking og snorkling.

Det klare, varme havet med korallrev og et utall fiskearter er helt unikt i verdenssammenheng. Om du ikke vil snorkle kan det oppleves på båter med flat glassbunn, eller fra ubåt. Eller på byens akvarium, med en komplett samling av koraller, fiskearter og havskilpadder fra området.

Hurghada er en livlig by med et vel av shoppingmuligheter, barer, restauranter og kafeer.

Byen er også et godt utgangspunkt for en busstur til Luxor og de gamle farao-gravene i Kongenes Dal.

Se våre reiser til Hurghada.

Sharm El Sheikh

Ved siden av Hurghada er Sharm El Sheikh den mest kjente turistbyen langs Rødehavet. Frem til for få år siden var det kameldrift og fiskeri som dominerte i byen på spissen av Sinai-halvøya.

Sharm el Sheikh, eller Sharm som den gjerne kalles, er den kanskje mest genuint egyptiske av byene langs rødehavskysten. Særlig i bydelen Old Market kan du gå gjennom basarene med krydder, tepper, slangetemmere og vannpiper. Husk å prute!

Men det er gjerne strandliv, snorkling og vannsport som står i sentrum på en tur hit.

Da bor du gjerne i området Naama Bay, som har et godt utvalg av restauranter, kafeer, shoppingsentere og barer. Det er ofte konserter og eventer med kjente DJs her. Vær oppmerksom på at vannet i Naama Bay ikke er like klart som på småstedene utenfor sentrum. Det skyldes båttrafikken til og fra Sharm El Sheikh.

Mange steder ligger korallrevene helt oppe på stranden, så du må gå over en pir eller plastbro et par-tre meter for å bade og snorkle. Det er svært langgrunt, så det går fint selv for de små.

Se våre reiser til Sharm El Sheikh.

Makadi Bay

Der Hurghada er livlig er Makadi Bay tilsvarende rolig og avslappende. 30 kilometer syd for flyplassen i Hurghada ligger denne feriebyen med en flott strandpromenade, lekre sandstrender og fantastiske snorklemuligheter. Langs kysten utenfor Makadi Bay strekker korallrevet seg helt inn til strandkanten.

Makadi Bay er perfekt for deg som vil ha en avslappende ferie med førsteklasses service og hoteller, samtidig som alle fasiliteter er kort vei unna.

Om barna blir utålmodige byr byen på Egypts største aquapark med et stort utvalg vannsklier og bølgebassenger.

Se våre reiser til Makadi Bay.

El Gouna

Denne eksklusive og elegante feriebyen byr på avslapning og komfort i vakre omgivelser. Det er stille og rolig med begrenset trafikk og helt uten høyhus. Et stort antall kanaler og laguner er gravd ut av ørkensanden, så vannet er aldri langt unna uansett hvor du er i byen. Du spaserer rundt i smale brolagte gater og nyter gjennomført nubisk inspirert arkitektur i varme jordfarger.

El Gouna byr på flere golfbaner, blant annet en 18-hulls bane i høy klasse, men det er kanskje kitesurfing som har gjort stedet mest kjent. De lange strendene med stabil vind tiltrekker seg kitesurfere fra hele verden.

Byen har to sentrumsområder. Det ene er Abu Tig Marina, en båthavn hvor du kan spasere langs havnepromenaden og kikke på den egyptiske overklassens flotte fritidsbåter. Det andre er Down Town, som byr på et eksklusivt utvalg av stilfulle kafeer, butikker, restauranter og barer.

El Gouna ble i 2014 tildelt prisen “Global Green Award”, en pris som er sponset av FNs klimaprogram og utdeles til prosjekter som viser betydelige tiltak for bærekraftig miljø.

Se våre reiser til El Gouna.

Sahl Hasheesh

sahl-hasheesh reiseSahl Hasheesh er det nyeste og mest eksklusive reisemålet ved Rødehavskysten. I likhet med El Gouna er Sahl Hasheesh utviklet av én utbygger. De har som mål å gjøre stedet til en av verdens mest eksklusive feriedestinasjoner.

Hotellene i Sahl Hasheesh holder selvsagt høy standard. Du ser det med en gang du kommer inn i byen, med skulpturer, fontener og gjennomført moderne orientalsk arkitektur.

Den 12 kilometer lange stranden er Egypts lengste. Spaser ned langs trepiren til den vakre hvite stranden og legg deg på en komfortabel solseng, og det tar ikke mange sekunder før velkledde kelnere tilbyr deg håndklær, forfriskninger eller solkrem. Her spares det ikke på noe for å gi deg et behagelig opphold.

Se våre reiser til Sahl Hasheesh.