Til Sicilia med barn

Flotte strender på Sicilia
06 aug
2019

En bøtte, spade og langgrunn strand, du kan nesten håpe på å få lest litt i den boken du har hatt på lur. Sicilia har flere langgrunne sandstrender. Noen av hotellene ligger rett på stranden, og andre er en kort tur unna. Å være på ferie i Italia med barn er ellers en herlig opplevelse – italienere er glade i barn.

Mat til barn på Sicilia

Italia er drømmedestinasjonen når du reiser med barn. Hvilke barn liker ikke pizza og pasta? Prøv å utfordre poden når dere er på Sicilia til å prøve ulike typer fisk. Det er mange barn som rynker på nesen av fisken hjemme, men som “plutselig” liker sjømat på ferie. Og hvem forstår ikke at fersk og lekkert dandert sjømat kan friste mer enn hverdagstorsken?

Noen restauranter ønsker barn ekstra velkomne med barnestoler og noen leker. Da er det litt lettere for småbarnsfamilien å dra ut. Ellers kan det være greit å forberede restaurantbesøket med noen småbiler eller noe annet barnet liker å pusle med.

Barnevennlig hotell på Sicilia

Noen hoteller har aldersgrense, og andre retter seg spesielt mot barnefamilier. Det kan være praktisk å finne et hotell som legger til rette for barn.

Disse hotellene kan vi varmt anbefale til barnefamiliene:

RG Naxos Hotel

Dette er et hotell som ligger rett på stranden med egen badeterrasse og privat strand. Du kan be om barneseng på rommet, og de har barnestoler i restauranten.

Park Hotel Silemi

Nok et hotell som ligger ved stranden, kun 10 minutters gåavstand fra den tidligere fiskelandsbyen Letojanni. Du får barneseng på forespørsel.

Terrarossa Residence

På dette hotellet får du et minikjøkken, det er praktisk til de familiene som skal varme opp barnemat. Du kan også be om barneseng.

Se alle våre barnevennlige hoteller her

 

Aktiviteter for barn på Sicilia

I tillegg til den åpenbare vinneren sand og vann er det flere andre aktiviteter å ta med barn på. En sterk tradisjon på Sicilia er dukketeater, så kanskje dere er heldige og finner et av dem.

Å ta taubanen i Taormina er en opplevelse for store og små. Selve byen kan også være gøy å dra på oppdagelsesferd i sammen med barna.

Det finnes noen klatreparker som kan være verdt et besøk hvis dere orker å kjøre et lite stykke. Ca. en time fra Taormina ligger EtnAvventura, en klatrepark med aktiviteter for større barn og voksne, og et eget juniorområde for dem mellom 2-5 år.

Ca. 2,5 times kjøretur fra Taormina ligger det en klatre- og opplevelsespark som heter Il Parco Avventura Madonie.

Bade- og temaparken Etnaland har berg- og dalbaner, dinosaurer og aktiviteter. Det ligger på østkysten, ca. en time unna Taormina.

15 km utenfor Taormina ligger Gole Alcantara, som er en naturlig kløft av lava som har oppstått på grunn av vulkanen Etna. Her ligger det en geologisk park og et museum. Ta med badetøy, det er mulighet å hoppe i bassenget etter å ha utforsket parken.

 

Solkrem og drikke

Det kan være sterkere sol på Sicilia enn vi er vant til hjemme. Ha med solkrem med høy faktor og smør mye og godt. UV-tøy kan gjøre smøringen lettere. Et godt tips kan være å ha med en stift i tillegg, som du bruker for å toppe på de mest utsatte stedene.

Ta pauser fra solen når den er som sterkest. Finn dere et fast sted for en ekte italiensk is og husk å få i barna rikelig med vann gjennom dagen.

Transport av barn på Sicilia

Det er ikke alltid man finner transportmidler med bilstoler til barn. Kjøp eller lei et trekk til bilstolen, så det ikke blir skadet. For litt eldre barn finnes det snedige reisebilstoler som tar veldig liten plass.

Hvis barnet sover en lur på dagtid kan dere for eksempel kombinere det med en liten trilletur rundt sjarmerende torg. En bæresele kan også være praktisk, hvis dere er vant til å bruke det.

Fly til Sicilia med barn

Ta med matpakke som barnet liker. Pakk også med noe ekstra godt, kjeks eller rosiner, plukkmat som barnet bruker litt tid på å spise. Husk vann (dette får du gjennom sikkerhetskontrollen når det er beregnet på barn).

Tenk ut litt underholdning til barnet på flyturen, fra Gardermoen tar det ca. 3,55 minutter til Sicilia. Det finnes reisespill med magneter som dere kan kose dere med på flyturen, tegnesaker er også alltid en hit. Kjøp noen nye tusjer. For yngre barn kan det være god underholdning i en klistremerkebok. Det finnes også “malebøker” hvor du maler frem et bilde med en vannpensel.

Noen barn får trykk i ørene når flyet tar av og letter. For små barn kan du gi dem drikke når flyet tar av, det kan hjelpe dem å utligne trykket. Hvis du ammer en baby kan det være et triks å gjøre dette da. Eldre barn kan få en tyggis.