Ut å fly med Fly Egypt for første gang?

24 okt
2019

Skal du reise til Sharm el Sheikh og kunne tenke deg å lese litt mer om hvordan det er å fly med Fly Egypt?

 

Når du bestiller reise til Egypt med Amisol flyr du fra Oslo Gardermoen med Fly Egypt. Flyselskapet har ingen rutefly-avganger fra skandinaiva, derfor er selskapet kanskje litt ukjent for folk flest i Norge. Her vil vi gjøre deg litt bedre kjent med flyreisen og selskapet Fly Egypt.

Fly Egypt bruker vanligvis boeing 737-700 (145 seter) og 737-800 (186 seter) på flyvningene mellom Oslo Gardermoen og Sharm el Sheikh. Det er ingen forskjellige seteklasser på flyet (slik som business/økonomi), men du kan reservere seter for å sikre plass sammen de du reiser med eller ved nødutgang hvor det er mer benplass.

Du kan bestille seteplassering mot tillegg i prisen. For å bestille seteplassering tar du direkte kontakt med Amisol per telefon eller epost.

 

Forhåndsbestill mat om bord

Mat på fly bestilles sammen med reisen eller senest 48 timer før avreise. Hos Fly Egypt kan du velge mellom varmt måltid, vegetarmat, eller lett måltid (snacks). Prisene finner du på våre bestillingssider eller ved å ta kontakt med Amisol. Det er inkludert vann til måltidene.

Kjøp om bord.

Det er mulig å kjøpe et utvalg snacks/drikke fra meny om bord. Se menyen nedenfor, men vær oppmerksom på at priser og utvalg kan ha endret seg når du skal ut å reise. Gjeldende utvalg og pris fås om bord.

Du kan betale med kredittkort.

Det ikke er mulig å betale med norske kontanter om bord. Du kan kontant med Amerikanske dollar (USD) eller Euro (EUR).

 

Amisol har noen ganger med en guide om bord (airguide)

Airguiden er en del av Amisol sitt team av guider i Sharm el Sheikh, så det kan hende du møter på samme person ved en senere anledning f.eks. på en utflukt.

Stort sett er det airguide med på flyet til Sharm el Sheikh, men det hender av og til at det ikke er med airguide.

 

Hva gjør airguiden?

Airguiden gir praktisk informasjon og deler ut innreiseskjema som må fylles ut å leveres i passkontrollen.  Det er bare å spørre om du har behov for hjelp til å fylle ut skjemaet. I tillegg selges det visum til Egypt om bord. Dette visumet gjelder for hele landet. Du kan lese mer om visum til Egypt her>>

Kjøp av visum om bord koster 30 USD. Om du kjøper visumet om bord, kan du gå rett til passkontrollen etter ankomst.

I tillegg gir airguiden informasjon som er nyttig ved ankomst, slik som hvor du finner Amisol sine reiseledere på flyplassen og hvor du skal gå for å finne bussen som går til ditt hotell. Airguiden er ellers hyggelig og imøtekommende, det er bare å si ifra om du lurer på noe.

Hva hvis airguiden ikke er med?

Noen ganger er det ikke airguide med på flyvningene. Kjøp av visum og utfylling av innreiseskjema gjøres da i ankomsthallen på flyplassen, før passkontrollen. Amisol sine reiseledere møter deg på flyplassen og vil vise deg til bussen som går til ditt hotell.

 

Barn om bord

Spedbarn (0-2 år) sitter på fanget til foreldrene. Cabinansatte deler ut belte til foreldre for å sikre spedbarnet. I tillegg får du som forelder en egen liv vest til spedbarn. Det er ingen egen barnemeny, barn velger fra samme meny som nevnt ovenfor.

 

Bagasje

1 x 20 kg innsjekket bagasje koster 400,- t/r per person og bestilles på forhånd. 8 kg. håndbagasje er inkludert.

Skulle uhellet være ute og kofferten blir skadet under frakt med Fly Egypt må du straks melde ifra på flyplassen. Sørg for å få fylt ut en PIR-rapport og ta vare på ombordstigningskortet. Dette trenger du for å søke om å få dekket for skaden fra Fly Egypt. Ta snarest mulig kontakt med Fly Egypt på epost for å søke om dekning for skaden, og senest innen 7 dager etter hjemreise.

 

Greit å vite

Fly Egypt har en noe mer uformell uniform enn det man er vandt med fra andre flyselskap. Du vil oppleve at de cabinansatte har på seg joggesko, olabukse og hvit skjorte (se bildet nedenfor). Besetningen om bord er engelsktalende.