Vinter i Egypt – en pause fra den norske kulden

vinter i egypt
10 des
2018

Mange av oss lengter etter Sydens sol når varmegradene byttes ut med kuldegrader. Trenger du til et avbrekk fra regn og slaps, er Egypt det ideelle reisemålet.

Landet ligger i det subtropiske ørkenområdet og får derfor lite nedbør – mindre enn 80 mm pr år i de fleste områdene.

Sommerperioden i Egypt strekker seg fra mai til oktober, der varmegradene kan nå +40. Slike temperaturer blir for varme for mange av oss – spesielt familier med små barn.

Basert på temperatur og nedbørsmengde er Egypt et utrolig fint reisemål for de som ønsker sol og varme i de kalde vintermånedene.

Temperaturer i Egypt – Hurghada og Sharm El Sheikh

Hurghada og Sharm El Sheikh er to av de mest kjente og populære vinterdestinasjonene i Egypt. Ser man på temperaturene som er felles for begge områdene, skjønner man fort hvorfor:

Måned Luft / vann
Januar 24°/18°
Februar 25°/18°
Mars 25°/18°
April 31°/25°
Mai 35°/26°
Juni 37°/28°
Juli 40°/28°
August 42°/29°
September 38°/27°
Oktober 32°/25°
November 26°/23°
Desember 26°/19°

Andre varme vinterdestinasjoner i Egypt

Hurghada og Sharm El Sheikh er de mest kjente reisemålene i Egypt, men det finnes andre fantastiske destinasjoner i landet, som kan by på behagelige vintertemperaturer og ikke minst opplevelser.

El Gouna er et av Egypts lekreste steder, et paradis skåret ut av ørkenens sanddyner og fylt med Rødehavets innbydende badevann.
Byens unike utforming i møte med varme solstråler skaper himmelblå nyanser i lagunene, noe som har gjort stedet til en favoritt blant mange Egypt-elskere. Med smale gater og nubisk-inspirert arkitektur i varme jordfarger er El Gouna en eksklusiv ferieby med særegen sjarm.

Sahl Hasheesh er det nyeste og mest eksklusive reisemålet ved Rødehavskysten, like sør for Hurghada.

Utover å kunne tilby den lengste strandlinjen og de fineste bademulighetene i Egypt, har det i Sahl Hasheesh blitt bygget hoteller av meget høy standard som gir området et eksklusivt preg.

Sør for Hurghada finner vi Makadi Bay – edelstensdestinasjonen som tilbyr hoteller i førsteklasses standard både for voksne uten barn og for barnefamilier.

Makadi Bay er et avsidesliggende område med stille og rolig atmosfære, og i likhet med alle feriestedene langs Rødehavet er det nydelige badeforhold. Mange av strendene består av korallsand, og flere steder er det langgrunt og fine forhold for barn.

Har du blitt inspirert til å besøke en av Egypts deilige destinasjoner denne vinteren? Bestill din reise direkte på amisol.no eller ring oss på tlf. +47 32 200 900.